Voor wie is voetreflextherapie geschikt


Iedereen met een lichamelijke en/of emotionele klacht zal door een aantal voetreflexbehandelingen eerder de balans tussen lichaam en geest terugvinden waardoor klachten verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.  Voetreflextherapie is een krachtige preventieve therapie, herstelt het fysieke en mentale  evenwicht en stimuleert onze zelfgenezingskracht. Vandaar dat voetreflextherapie bij zeer veel verschillende klachten verlichting kan brengen of zelfs de klachten laat verdwijnen.

Voetreflextherapie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode.  Ze is uiterst geschikt voor mensen met stress, burn-out  en depressieklachten. Door de aanraking wordt de vicieuze cirkel van onmacht en/of negativiteit doorbroken.  Bij drukke (ADHD), onrustige en/of angstige kinderen is voetreflexmassage een fijne en prettige methode om hen beter in hun vel te laten zitten. Bij allerlei  ouderdomskwalen kan een voetmassage voor verlichting zorgen.  Ook zonder duidelijke klachten zal iedereen die behoefte heeft zich te ontspannen en afvalstoffen wil laten afvoeren baat hebben bij een behandeling, zodat klachten kunnen worden voorkomen.

Wanneer er geen sprake is van een ernstige ziekte, kan voetreflextherapie een eerste keuze zijn. Wanneer er sprake is van een (ernstige) ziekte, kan in overleg met de behandelende arts de voetreflextherapie naast de reguliere therapie als ondersteuning worden ingezet. Voetreflextherapie is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg.

 Als een medische behandeling pas begonnen wordt als iemand ziek is geworden, of wanneer men pas probeert de orde te herstellen als oproer is uitgebroken, dan is dat hetzelfde als wanneer iemand pas een bron gaat graven als hij al verzwakt is door dorst, of als iemand pas wapens begint te smeden als het gevecht al in volle gang is.

Uit: Nei Ching, standaardwerk van de Traditionele Chinese Geneeskunst