Het energiesysteem in het lichaam


Geluk en gezondheid zijn dingen die ieder mens het liefst wil in het leven. Je gezond voelen, opgewekt, energiek, in harmonie met jezelf zijn. Dat wil zeggen dat de levensenergie zonder belemmering door het lichaam stroomt en ieder deel van het lichaam van energie voorziet. Dat is helaas vaak niet het geval: in sommige gebieden kan er een tekort aan energie zijn wat klachten tot gevolg kan hebben. Disbalans, je ziek voelen komt door een blokkade in deze levensenergie.

Meestal besef je pas hoe belangrijk het is om gezond te zijn wanneer je gezondheidsklachten hebt. Een eenvoudige verkoudheid laat je dit al beseffen.

Het lichaam bestaat niet alleen uit organen en weefsels maar ook uit een energetische component. Het fysieke lichaam van elk mens is omgeven door en doordrongen van een stralingsenergie die aura wordt genoemd. Alle cellen in het lichaam hebben een elektromagnetisch veld en een eigen trillingsfrequentie. De menselijke energie-poorten, die chakra’s worden genoemd, trekken de energie uit het universum aan en verbinden de energie via de meridianen met het fysieke lichaam. Hun werking is essentieel, want ze beïnvloeden de fysieke gesteldheid en de menselijke psyche. Een onevenwichtige energiestroom kan psychologische storingen of lichamelijke veranderingen en aandoeningen veroorzaken.

Een hernieuwd energetisch evenwicht leidt tot een harmonisering van de vermogens van lichaam en geest en tot het wegnemen van energieblokkades.  Na een eerste voetmassage treedt er vaak al een gedeeltelijke heropening op van de chakra’s die geblokkeerd waren, en daardoor ook een geleidelijke verbetering van de gezondheidstoestand.