Traditionele Chinese geneeskunde


De TCG gaat uit van de balans tussen mens en omgeving op elk denkbaar niveau. Men gebruikt het principe van YinYang, twee tegengestelde en complementaire (elkaar aanvullende) vormen van energie. Zolang Yin en Yang met elkaar in evenwicht zijn, voelen we ons – geestelijk en lichamelijk – gezond en prettig. Door een verstoring van de energiebalans gaan we ons onprettig voelen en ontstaat er ziekte. TCG is er op gericht om klachten bij de oorzaak aan te pakken en de energiebalans in het lichaam te herstellen.

Elke behandeling wordt uitgevoerd volgens dit filosofische raamwerk. Voetreflextherapie brengt daarbij de mens in een toestand van welzijn en leidt tot preventie van ziekte op een volledig natuurlijke wijze waarbij een juist bio-energetisch, lichamelijk en psychotherapeutisch evenwicht wordt bereikt.

De mens is zelf verantwoordelijk voor een gezond en gelukkig leven en krijgt middels de traditionele Chinese geneeswijze mogelijkheden om hier (met begeleiding en ondersteuning) een succes van te maken.