Stress


Stress: iedereen kent het! Iedereen heeft weleens last van stress. Niet alleen omdat we het zo druk hebben, maar eerder door mentale en psychische druk. Stress is vaak voor tachtig procent  gerelateerd aan emotionele problemen. Emotionele problemen kunnen uiteindelijk ook orgaanproblemen veroorzaken. Maar ook orgaanproblemen kunnen emotionele problemen geven. Dit is vaak een kringloop van niet in balans zijn. Emoties blokkeren dan de vrije stroom door het lichaam en het ontstaan klachten die elkaar weer verder beïnvloeden.

Bij stressgevoelens creëren de eigen gedachten een spanningsveld doordat mensen in hun hart vaak iets anders willen dan  zij eigenlijk doen. Volgens de Chinese zienswijze komt stress voort uit gefrustreerdheid, boosheid, et cetera. Deze emoties blokkeren de vrije stroom van Qi door het lichaam en ontstaan allerlei klachten. Bei blijvende stress raakt het lichaam steeds verder uit balans en raken de organen beschadigd.

Wanneer een “ongezonde dosis” spanning ons in de greep houdt en zorgt voor fysieke/mentale klachten en vermoeidheid ervaren we het leven als zwaar. In een chronisch kader kunnen ze de voorbode zijn van een burn-out of depressie. Stress uit zich verder door een benauwdheid in het lichaam, prikkelbaarheid, slecht slapen…

In mijn praktijk heb ik steeds meer met dit fenomeen te maken. Hoe goed is dan te weten dat voetreflextherapie een uitermate effectieve behandelmethode is die veel kan betekenen voor de gestreste mens met al zijn klachten, mede dankzij de ontspannende werking hiervan.

Indicaties voor een stressbehandeling kunnen o.a. zijn:

–        Vermoeidheid
–        Bloeddrukproblemen
–        Hoofdpijn / migraine
–        Duizeligheid
–        Spijsverteringsproblemen
–        Somberheid etc….