Hormonale stoornissen


Via de hormonen, de chemische boodschappers die door de hormoonklieren worden uitgescheiden, beïnvloedt het hormoonstelsel onder andere functies als groei, seksuele ontwikkeling, de manier waarop het lichaam energie verbruikt en opslaat, het vloeistofvolumen, de zout- en bloedsuikerspiegel, de balans  van voedingsstoffen in het bloed en de reactie van het lichaam op stress. Het uiteindelijke doel is dat het lichaam zo veel mogelijk in balans blijft.

Bij het hormonale stelsel is heel duidelijk een samenhang op diverse terreinen te zien en is er een samenspel waar te nemen van emotie, zenuwen en hormonen.  Er bestaat ook een duidelijke relatie tussen de darmen en het hormonale systeem. De darmen produceren dertig verschillende hormonen en zijn daarmee het grootste hormoonproducerende orgaan. Daarnaast heeft het hormonale stelsel een nauwe relatie met het energetische systeem van de schakra’s.

Hormonen vormen de brug tussen lichaam en geest. Ze zetten energetische (bewustzijns-)informatie om en transformeren deze in lichamelijke (materiële) reacties. Iedere hormoonklier is gekoppeld aan een chakra, een energetisch ‘wiel’ met een bepaalde trilling, en wordt hierdoor aangestuurd. Chakra’s vangen de trillingen op uit het persoonlijke energieveld (aura) en geven deze informatie door aan de hormoonklieren. Iedere trilling geeft een andere reactie naar het lichaam, zoals hartkloppingen, vlinders in de buik, kippenvel, nekharen die overeind gaan staan, angstzweet dat uitbreekt en trillen. Verstoringen in de chakraenergie geven ook verstoringen in de hormonenhuishouding en andersom.

Behandeling zijn o.a. aangebracht bij:

–        Menstruatieklachten
–        Zwanger willen worden
–        Moeheid en gebrek aan energie
–        Prostaat en teelbalaandoeningen
–        Depressiviteit
–        Algemene lichaamszwakte
–        Diabetes
–        Schildklieraandoeningen