Over mij


Als sociaal pedagoge en leidinggevende begeleidde ik vele jaren professionals in hun opvoedkundige taken en zorgde ik voor het goed functioneren van een kindercentrum. In die tijd heb ik mij verder gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement en organisatieontwikkeling. In die hoedanigheid heb ik vele jaren als kwaliteitsadviseur gewerkt bij een grote GGD instelling.

In 2013 heb ik succesvol de 3 jarige opleiding tot voetreflextherapeute op HBO-niveau afgerond. In 2017 heb ik aanvullend ook het diploma voor de Medische Basiskennis op HBO-niveau behaald, dat voldoet aan de Plato-normen. Jaarlijks volg ik bijscholing en bouw ik nieuwe kennis op, zoals het integreren van Schüssler Celzouten, Lymfedrainage, Nek- en schoudermassage en het aanbieden van bedrijfsmassage voor werknemers om werkstress te verminderen. Mijn specialisme is gericht op de invloed van stress op het lichaam en de effecten die chronische stress heeft op je eigen lijf.

In het kader van mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek uitgevoerd bij 14 werknemers van een GGD, waarbij ik de effecten heb gemeten die voetreflexmassage heeft veroorzaakt na het geven van zes voetreflexmassages: 38,5 % van de deelnemers beoordeelde de beleving op zijn gezondheid gemiddeld 5.8 % beter. 61,5 % van de deelnemers beoordeelde de beleving van zijn vitaliteit gemiddeld 15 % beter.

Mijn driejarige opleidings- en ontwikkelingstraining voor Persoon, Talent en Beroep vanuit de Gestaltsbenadering bij Godefrieda Hoogenraad-Oberman, mijn driejarige opleiding bij ITIP en de opleiding voor systemisch werken bij Wiebe Veenbaas (Phoenix opleidingen) zijn voor mij bron en inspiratie voor mijn eigen leven en coachingspraktijk. De verschillende opleidingen bieden mij de mogelijkheid vanuit verschillende ingangen te werken.

Van oorsprong ben ik Duitse. De liefde heeft mij destijds naar Nederland gebracht. Samen met mijn man genieten wij van onze drie volwassen zonen, onze schoondochters en van onze vijf heerlijke kleinkinderen. Mijn familieband is voor mij ‘in vrijheid met elkaar verbonden zijn’. Daar hoort als vanzelf ook mijn moeder en mijn gehandicapt zusje bij. Ik ben een natuurmens. Fietsen, (berg)wandelen en tuinieren zijn mijn voornaamste hobby’s. Mijn lichaam en geest hou ik fit door Yoga, meditatie en aerobic.

Het geeft me vreugde te merken dat ik middels de massage elders in het lichaam iets kan bewerkstelligen, ontspannend dan wel stimulerend of genezend. Wanneer iemand zich hierbij in zijn wezen erkent en bevestigd voelt, kan er ruimte komen om te herstellen. Het is mijn wens door aanraking ‘te raken’, waardoor ik het psychisch- en lichamelijk genezingsproces kan helpen stimuleren.  Dit vind ik een prachtig fenomeen.