Persoonlijke begeleiding & coaching


Als mensen met klachten komen, vertelt de voet zijn eigen verhaal.  Vaak verandert iemands leven als reflexologie eenmaal zijn pad is gekruist. Reflextherapie maakt je (weer/meer) bewust van je eigen lichaam en van je gevoel. Iedere voet is anders, ieder mens is uniek, zo dus ook de reacties. Deze zijn belangrijk om een plek te geven.  Soms is het nodig om naast de voetbehandeling meer tijd te nemen om wat dieper in te gaan op het probleem, de hulpvraag  of op de reactie van een behandeling.  In overleg zal ik, voor of na de behandeling,  hiervoor extra tijd inruimen.

Soms gebeurt er opeens zoveel, je krijgt je gedachten alleen niet meer op een rij. Wanneer je iedere keer tegen hetzelfde probleem aan loopt, als je het niet meer ziet zitten. Er kunnen veel oorzaken en/of redenen zijn waardoor je niet lekker in je vel zit. Het is hierbij niet belangrijk of het om kleine of grote dingen gaat. Op het moment dat het voor je belastend is, geeft dat voldoende reden om te kijken naar wat hier de oorzaak van is. In een coachingsgesprek gaan we samen onderzoeken hoe dit komt en hoe je hier verandering in kunt brengen. Samen kijken we naar wat er speelt en wat je eigen rol daarin is.

Het is belangrijk om te gaan onderzoeken waar het nu werkelijk om gaat, zodat je helderheid en inzicht krijgt in je hulpvraag. Dit vraagt om verdieping en ook moed, want we mijden liever de pijn in plaats van deze te ontmoeten. Toch kan het juist deze beweging naar binnen toe zijn, die de opening biedt tot een verandering. Vandaar mijn respect voor iedereen die bereid is naar zijn eigen innerlijke proces te kijken.

De coaching, die je in mijn praktijk kunt verwachten, is praktisch en tegelijkertijd diepgaand. Met een op jou afgestemde wijze is het mijn intentie om je weer bij je kracht en jezelf terug te brengen. De coaching kan gaan over alle levensgebieden: gezondheid, werk, gezin en relatie, sociale contacten, persoonlijk ontwikkeling e.d.

Weet wat goed voor je is
Volg de stem van je hart
Maar één keer leef je
Leef dan zoals het moet
Leef in naam van de liefde
Steeds mooier word je
 Steeds definitiever
Steeds meer mens
Doe onomwonden
Waarvoor je geschapen bent
Als een boom wortel je
In de aarde
Onaantastbaar ben je

 Hans Bouma.