Massagevormen


 

Er bestaan duidelijke verschillen tussen de Chinese en Westerse techniek.  Zo behandelt men in het Westen de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel daarvan is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. De Chinezen gebruiken hun lichaamsbeweging om druk te kunnen uitoefenen. Daarnaast werken ze niet alleen op de reflexzones op de voeten, maar masseren ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. Bovendien kent de Chinees enkele ervaringspunten zoals het slaapeloosheidspunt, het diabetispunt en het hypertensiepunt. De combinatie van beide systemen biedt veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.  Ik pas in mijn praktijk beide technieken toe.

 

  • De neurologische westerse techniek: Hierbij wordt  er met een stevige druk de zones op de voet gemasseerd die corresponderen met de lichamelijke organen en weefsels.

 

  • Energetische massagevormen: Alle cellen in het lichaam hebben een elektromagnetisch veld en een eigen trillingsfrequentie. Het lichaam bestaat dus niet alleen uit organen en weefsels, maar ook uit een energetische component. Daarom zijn er ook massages op de voet die zich vooral richten op dit energetische deel van de mens.  Voorbeelden zijn: chakramassage, polariteitsmassage, auramassage, metamorfosemassage en de meridiaan-massage.

 

  • An Shen, hoofd, nek en schoudermassage: Diepe ontspanning en het verdwijnen van stijve en gespannen spieren zijn het resultaat. Ook stress, hoofdpijnen, piekeren, etc. verminderen aanmerkelijk. De massage van het hoofd en een groot gedeelte van de nek/schoudermassage kan met kleren aan worden gedaan. Deze massage kan ook gecombineerd bij elke andere voetreflexmassage worden gebruikt. Ze kan echter ook als een volledig zelfstandige behandeling worden gegeven.