Behandeling


 

Behandelserie n.a.v. een klacht / hulpvraag:

Een behandelserie bestaat over het algemeen uit 5 tot 10 vervolgbehandelingen. De behandelingen zijn in het begin wekelijks. Rond de 5e behandeling zal er een evaluatie worden gehouden. Er wordt dan bekeken of de behandelserie zal worden voortgezet, aangepast of afgerond.

In het algemeen (regulier) duurt een afspraak anderhalf uur, waarvan een vol uur de voeten worden behandeld. Er is tijd een aandacht voor het luisteren na actuele omstandigheden en ook tijd om na de behandeling weer rustig bij te komen. Iedere behandeling is een cadeau aan jezelf.

Intake en de eerste 2 massages:

De 1e behandeling is een intake en maak ik kennis met uw voeten. Ik kijk naar kleur, eelt, stand en vorm van uw voeten en voel de temperatuur en de bewegelijkheid van uw voeten. Tijdens een ontspanningsmassage maak ik u vertrouwd met mijn manier van werken en kunt u ervaren of de therapievorm bij u past en of u door wilt gaan met een therapeutisch traject.

De 2e behandeling bestaat uit een uitgebreide analytische massage. Hierbij onderzoek ik uw voeten op gevoelige en pijnlijke gebieden. Op basis van uw reacties tijdens dit onderzoek en de verzamelde gegevens schrijf ik voor u een specifiek behandelplan. Indien gewenst geef ik n.a.v. de behandeling specifiek “thuis-werk” mee, afhankelijk van uw klacht en mogelijkheden. Op deze manier kunt u handvatten creëren om zelf actief aan de slag te gaan ter ondersteuning van het (herstel)proces en als onderhoud.

Vervolgbehandelingen:

Een vervolg behandeling begint met het doornemen van het behandelplan en eventuele reacties of vragen, daarna ondergaat u weer een uur lang een behandeling.

Reacties:

Reacties op een behandeling kunt u als een positief teken beschouwen. De behandeling doet zijn werk. Het is bezig om de doorbloeding daar waar geactiveerd is te optimaliseren en te verbeteren. Opgeslagen afvalstoffen kunnen hierbij vrij komen en voedingsstoffen en zuurstof worden weer beter aangevoerd. Er ontstaat een ontspanning in het geactiveerde gebied waardoor zenuwbanen ook weer beter kunnen gaan functioneren. Het lichaam is zich zelf aan het herstellen en is op zoek naar zijn (natuurlijke) evenwicht.

Door het drinken van water of kruidenthee kunnen de afvalstoffen beter worden afgevoerd en het lichaam verlaten. Eventuele reacties op de behandeling zullen hierdoor minder langdurig of hevig zijn. Het is dan beter om zo min mogelijk koffie, gewone thee en alcohol te drinken, deze onttrekken namelijk circulerend vocht uit het lichaam. Vocht wat dus nodig is om de afvalstoffen af te voeren.

Iedere voet is anders, ieder mens is uniek, zo dus ook de reacties. Deze zijn wel belangrijk om te noteren opdat deze belangrijke informatie geven over uw manier van verwerken van prikkels en indrukken. Dit kan tot gevolg hebben dat het behandelplan nog beter op u en uw behoefte kan worden afgesteld.